درایوAC یا اینورتر صنعتی همچنین با نامهای مختلف دیگری مانند درایوهای سرعت قابل تنظیم، درایوهای فرکانس قابل تنظیم، درایوهای فرکانس متغیر، درایوهای با سرعت متغیر، مبدل فرکانس و مبدلهای برق شناخته میشود. برای آشنایی بیشتر، خرید، نصب و راه اندازی و تعمیرات انواع درایور های AC فقط کافیه با الکترونت تماس بگیرید.
پایدار ساختن جهان و روش زندگی با اینورتر صنعتی، درایو AC وسیلهای است که برای کنترل سرعت موتور الکتریکی مورد استفاده قرار میگیرد. کنترل فرآیند به این منظور میباشد که:
- کنترل فرآیند را بهبود میبخشد.
- مصرف انرژی را کاهش داده وانرژی را به طورمؤثر تولید میکند.
- استرس مکانیکی در برنامههای کنترل موتور را کاهش میدهد.
- عملکرد برنامههای مختلف را با تکیه بر موتورهای برقی بهینهسازی میکند.
از درایو AC بهراحتی میتوان برای تبدیلات انرژی نیز استفاده کرد که میتواند شامل تبدیل انرژی از منابع طبیعی مانند خورشید، باد یا جزر و مد به شبکه الکتریکی باشد که در نتیجه از این انرژی میتوان برای مصارف محلی استفاده کرد.
در فنآوریهای ترکیبی، از اینورتر صنعتی برای ترکیب منابع انرژی معمولی و ذخیره انرژی نیز استفاده میشود.بهتر است این موارد را بدانید که:
- اقتصادهای نوظهور باعث افزایش مصرف انرژی میشوند.
- ۲۰٪ از انرژی مصرفی جهان انرژی الکتریکی است.
- بیش از ۵۰٪ انرژی الکتریکی توسط موتورهای الکتریکی استفاده میشود.
- ۷۵٪ ازدرایو AC در پمپها، فنها و کمپرسورها استفاده میشوند.
- درصورت استفاده از اینورتر صنعتی در هر برنامه مناسب، میتوان مصرف انرژی الکتریکی جهانی را تا ۱۰٪کاهش داد.
نیاز به صرفهجویی در مصرف انرژی به منظور صرفهجویی در محیط، محرک اصلی در توسعه دستگاههای کنترل سرعت میباشد و اینورتر صنعتی روش بهینهای برای کنترل سرعت موتورهای برقی را برای مطابقت با تقاضای بار فراهم میکند. حتی تغییرات کوچک در سرعت موتور میتواند باعث ایجاد تغییرات چشمگیر در مصرف انرژی شود.
بهتر است به این موضوع دقت داشته باشید که درایو AC در جهان به صورت عامیانه قابل شناخت نمیباشد ولی این دستگاه بهتنهایی در زندگی روزمره و زندگی جدید افراد بسیار تاثیر گذار بوده و نقش بسزایی دارد.
پیشنهاد الکترونت : اینورتر LS چیست و چه کاربردی دارد ؟
یک درایو AC یا اینورتر صنعتی چیست و چگونه کار می کند؟
یک اینورتر یا AC درایو وسیلهای است که برای کنترل سرعت موتورهای الکتریکی به کار میرود. این دستگاه بدون آنکه قدرت و گشتاور موتور را کاهش دهد، سرعتش را با تغییر فرکانس منبع تغذیه موتور، تحت کنترل در میآورد.
ولتاژ سه فاز درون دستگاه به یک موتور متصل است که میدان مغناطیسی ایجاد میکند. بخش چرخنده موتور الکتریکی تحت تاثیر این میدان مغناطیسی قرار میگیرد و تعداد دور خود را با آن هماهنگ میکند.
پیشنهاد الکترونت : خرید انواع اینورتر از الکترونت با قیمت مناسب و نصب و راه اندازی
روش های راه اندازی الکترو موتورها
راه اندازی بصورت مستقیم
راه اندازی ستاره-مثلث
راه اندازی نرم که در صنعت به Soft Starter معروف است
به کمک درایو که محور اصلی این مقاله است
روش مستقیم یا DOL
درایو موتور ac: در روش راه اندازی مستقیم برق از سه فاز اصلی r و s و t به کنتاکتور ورود پیدا کرده و الکترو موتور برق دار میشود اما نکته دارای اهمیت این است که در این روش جریان راهاندازی بالایی نیاز داریم.
روش ستاره مثلث
در این روش یکی از ایرادات روش مستقیم برطرف میشود موتور را با ولتاژ کمتری راه اندازی می کنیم پس جریان بالای راه اندازی که در روش مستقیم ممکن بود اشکالاتی برای ما ایجاد کند در این روش برطرف میشود.
راه اندازی نرم
در سافت استارتر کاهش ولتاژ در هر فاز داریم زیرا دو تریستور یکی برای نیم سیکل مثبت و یکی برای نیم سیکل منفی داریم و در نتیجه این کاهش ولتاژ باعث کاهش جریان راه اندازی میشود. برای جلوگیری از تلفات حرارتی یا Heat Loss بعد از راه اندازی سافت استارتر را از مدار خارج میکنیم.
روش اینورتری یا درایو (بهترین روش)
روش اینورتری(درایو) کنترل دور موتور از ۰ تا ۱۰۰ و حفاظت آن را انجام می دهد.
درایو فرکانس متغیر
یکسوساز و فیلتر: توان AC را به توان DC با تموج یا ریپل ناچیز تبدیل می کند. بخش یکسو ساز یا rectifierمتشکل از دیود هایی است که خروجی DC با ریپل تولید می کنند. بخش مربوط به فیلتر، ریپل های بوجود آمده را حذف کرده و یک DC ثابت به فرکانس صفرایجاد می کنند.
در صورتی که نیاز به مشاوره برای خرید انواع درایور های AC دارید و یا نیاز به نصب و راه اندازی و تعمیرات این قطعات برق صنعتی دارید میتوانید از مهندسین مجرب الکترونت کمک بگیرید و در خواست خودتان را از طریق فرم ثبت سفارش ثبت کنید.